sobota, 13 lutego 2016

Sałatka z zupek chińskich




Sałatka... brzmi zdrowo, ale czy ta jest taka?
Sądząc po składnikach nie za bardzo, ale jest szybka w wykonaniu i bardzo smaczna.


Moja ulubiona sałatka na różne okazje. Szybko się ją robi, a jeszcze szybciej znika z salaterki.
Fakt, jest nie zdrowa, ale od czasu do czasu można sobie na nią pozwolić.

Składniki:
-3 zupki chińskie Vifon Curry
-3 duże pomidory
-1 cebula
-5 jajek
-majonez

Makaron z zupki chińskiej  pokruszyć do miski i dodać tylko załączoną przyprawę w proszku (bez tego oleju i warzyw). Pomidory obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Dodać do zupek. Cebulę również obrać i pokroić w kostkę. Ugotowane, ostudzone i obrane jajka pokroić w plasterki, a następnie przecisnąć przez szatkownicę do warzyw. Wszystko razem połączyć, dodać majonez i dokładnie wymieszać.

Odstawić na parę godzin do lodówki, aby makaron zrobił się miękki. Jeśli mieliśmy mało soczyste pomidory, makaron można prędzej podlać paroma łyżkami wrzątku.

Do przystrojenia sałatki użyłam skórki z pomidora oraz szczypior.

SMACZNEGO ! :)


 





3 komentarze:

  1. Cudny kwiatek :) Tez uwielbiam sałatki na zupkach chińskich :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja mam wersje z papryka czerwona,kukurydzą i kapustą pekińską. :)

    OdpowiedzUsuń