sobota, 13 lutego 2016
Sałatka z zupek chińskich
Sałatka... brzmi zdrowo, ale czy ta jest taka?
Sądząc po składnikach nie za bardzo, ale jest szybka w wykonaniu i bardzo smaczna.
Moja ulubiona sałatka na różne okazje. Szybko się ją robi, a jeszcze szybciej znika z salaterki.
Fakt, jest nie zdrowa, ale od czasu do czasu można sobie na nią pozwolić.
Składniki:
-3 zupki chińskie Vifon Curry
-3 duże pomidory
-1 cebula
-5 jajek
-majonez
Makaron z zupki chińskiej pokruszyć do miski i dodać tylko załączoną przyprawę w proszku (bez tego oleju i warzyw). Pomidory obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Dodać do zupek. Cebulę również obrać i pokroić w kostkę. Ugotowane, ostudzone i obrane jajka pokroić w plasterki, a następnie przecisnąć przez szatkownicę do warzyw. Wszystko razem połączyć, dodać majonez i dokładnie wymieszać.
Odstawić na parę godzin do lodówki, aby makaron zrobił się miękki. Jeśli mieliśmy mało soczyste pomidory, makaron można prędzej podlać paroma łyżkami wrzątku.
Do przystrojenia sałatki użyłam skórki z pomidora oraz szczypior.
SMACZNEGO ! :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Pysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńCudny kwiatek :) Tez uwielbiam sałatki na zupkach chińskich :D
OdpowiedzUsuńJa mam wersje z papryka czerwona,kukurydzą i kapustą pekińską. :)
OdpowiedzUsuń